Nella Aaltonen valittu vuoden 2018 Minirinkiin! Cecilia Skyttä ja Nea Civil varasijoilla.

21.2.2018
thumb image

Voimisteluliitto on tänään 21.2.2018 julkaissut vuoden 2018 valmennusrinkien valinnat. Voimisteluliiton vamennusrinkeihin kuuluvat naisten maajoukkueen lisäksi nuorten maajoukkue, N- ryhmä ja Minirinki 1 vuosina 2007-2006 syntyneille sekä Minirinki 2 vuosina 2008-2009 syntyneille. Minirinkien valintaleirille osallistui yhteensä lähes 200 voimisteljaa 20 eri seurasta.

Elise – Järvenpään voimistelijoista Nella Aaltonen (2007) on valittu vuonna 2007-2006 syntyneiden Minirinkiin. Minirinki 1 varasijoilla ovat myös Elise – J:n Cecilia Skyttä (2006) ja Nea Civil (2007). Valinnat kokonaisuudessaan löytyvät voimisteluliiton sivulta.

Miniringin leiritoiminnan päätavoitteita ovat seuravalmennuksen laadun nostaminen, perusvoimistelun tason nostaminen ja joukkuevalmiuksien lisääminen. Ryhmään valituilla ja siinä paikkansa vastaanottavilla voimistelijoilla tulee olla halua kehittyä rytmisessä voimistelussa ja kehittää sekä yksilöllisiä taitoja ja ominaisuuksia että joukkuetaitoja. Tavoitteena on myös lajitoiminnan kehittyminen eri puolilla Suomea.

Valintakriteerit minirinkeihin: lajitaidot / vartalotekniikka, lajitaidot / välinetekniikka, fyysiset ominaisuudet, harjoitusmotivaatio, lajiin soveltuva antropometria, keskittymiskyky sekä yhteistyöhalu ja kyky toimia osana ryhmää. Lisäksi leirillä tehtyjä lajinomaisia liikkuvuustestejä ja välinetekniikkatestejä on käytetty valintojen tukena.

Valitsijoina toimivat rytmisen voimistelun asiantuntijat Klara Kodra (nuorten olympiavalmentaja), Laura Ahonen (naisten maajoukkueen päävalmentaja), lajipäällikkö Emma Kurki, ammattivalmentaja Maria Golovina (Venäjä) sekä leirin kouluttajat Irina Yushina, Silja Ahonen, Irina Petukhova ja Marina Petrakova. Lajiasiantuntijaryhmä on vahvistanut valinnat.

Miniringeille järjestetään vuoden aikana viisi Voimisteluliiton tukemaa leiriä Kisakallion urheiluopistolla. Lue lisää Voimisteluliiton valmennusjärjestelmästä

Onnea Nella, Cecilia ja Nea sekä valmentaja Natalia Burmak.