SM-kilpailut ja pre-nuorten joukkuekilpailu Turussa 25.-26.11.2017

26.11.2017
thumb image

Rytmisen voimistelun SM- kilpailut ja pre-nuorten joukkuemestaruuskilpailu kilpailtiin Turussa Kupittaan urheiluhallilla 25.-26.11.2017.

Lauantaina kilpailtiin Nuorten neliottelun Suomen Mestaruudesta. Neliottelun voittoon  ja SM -kultaa voimisteli Elisen Nelli Snell yhteispisteillä 56.900. Hopealle voimisteli pistein 54.050 Olarin Voimistelijoiden Aurora Arvelo ja pronssille pistein 52.600 SC Vantaan Katarina Kevis. Neliottelussa kilpailtiin nauhalla, vanteella, keiloilla ja pallolla. Kunkin välineen kahdeksan parasta jatkoi sunnuntaina välinekohtaisissa finaaleissa. Nuorten SM-kilpailussa ei kilpaillut järvenpääläisiä.

Sunnuntaina kilpailu-urakan aloittivat Pre-nuorten joukkueet. Elise – Järvenpään Sarabit voimistelivat vaativalla nauha-ohjelmallaan hienosti hopealle. Ensimmäiseen näyttöön sisältyi pari pudotusta sekä välineen rajan ylitys. Ensimmäisen näytön pisteet olivat 11.100, jotka sillä kierroksella olivat kilpailun toisiksi parhaat. Seuraavaan näyttöön lähdettiin luottavaisin mielin. Sarabit saivat parannettua suoritustaan, mutta se ei kuitenkaan tänään riittänyt. Toisen näytön pisteet olivat hienot 12.300 ja yhteispisteet 23.400. Pre-nuorten joukkuekilpailun kultaiset mitalit pujotettiin tänään Elisen Elise pre-nuorten kaulaan, jotka keräsivät kilpailussa hienot yhteispisteet 25.100. Pronssille voimisteli tänään Olarin voimistelijoiden Ovo-joukkue pistein 22.150.

Sarabit joukkueessa voimistelevat Nella Aaltonen, Nea Civil, Marina Senjuk, Cecilia Skyttä, Emmi Valkama ja Suvi Vartiainen. Joukkuetta valmentaa Natalia Burmak.

– Pre-nuorissa meillä oli hyvä taso tänä vuonna, ja hienoa, että mukana oli näin monta (7) joukkuetta eri seuroista, kommentoi Rytmisen voimistelun lajipäällikkö Emma Kurki voimisteluliiton haastattelussa.

Vuoden 2019 nuorten joukkueväline on nauha, ja tänään nauha-ohjelmilla kilpaillut pre-nuorten ikäluokka on sitä ikäluokkaa, joka voi olla 2019 mukana EM-joukkueessa.

– Nauha on haastava väline, mutta tulevaa silmällä pitäen näyttää oikein lupaavalta, Kurki jatkaa.

Pre-nuorten joukkuekilpailun jälkeen vuoroon pääsivät Naisten joukkueet. Naisen kilpailivat Suomen Mestaruudesta viiden vanteen ohjelmilla.

Rytmisen voimistelun Maajoukkue voimisteli ylivoimaiseen voittoon yhteispisteillä 32.800 ja joukkueen kaulaan pujotettiin kultaiset SM-mitalit. Maajoukkue kilpaili uudella vanneohjelmallaan. Ensimmäisestä näytöstä joukkue sai pisteet 15.450 ja toisesta näytöstä hienot pisteet 17.350. Voitokkaassa maajoukkueessa voimistelivat: Siiri Joronen (Voimistelu- ja Urheiluseura Elise), Elisa Liinavuori (Voimistelu- ja Urheiluseura Elise), Ada Oikari (Voimistelu- ja Urheiluseura Elise), Emma Rantala (Voimistelu- ja Urheiluseura Elise-Järvenpää), Milja Närevaara (Voimistelu- ja Urheiluseura Elise) ja Amanda Virkkunen (Hämeenlinnan Voimisteluseura).

-Ensimmäisessä suorituksessa näkyi jännitys ja uudessa vanneohjelmassa tuli muutamia virheitä, mutta toinen suoritus oli jo vahvempi ja varmempi, kapteeni Emma Rantala kommentoi joukkueen uuden ohjelman sisäänajoa ja jatkoi

– Ohjelman harjoittelu on lähtenyt hyvin käyntiin ja uutta ohjelmaa on ollut piristävää tehdä. Keskiviikkona lähdemme Pietariin leirille vaikeuttamaan vanneohjelmaa.

Tulevaa kautta Suomen maajoukkue odottaa innolla. Joukkueella on haluja päästä näyttämään niin uutta ohjelmaansa kuin myös kehitystään lajin kansainväliselle taholle.

Naisten joukkuekilpailun toiseksi voimisteli TLS-Team (19.250) ja kolmanneksi OVOn Mixed team. (17.700)

Kun joukkuekilpailut oltiin saatu päätökseen, vuoroon pääsivät nuorten yksilöt ja välinekohtaiset finaalit. Välinekohtaiset finaalit olivat Aurora Arvelon, Nelli Snellin ja Sofia Emelianovin sekä  Katarina Kevisin juhlaa.

Pisteet kokonaisuudessaan kisapalvelussa.


Kiitos Turun Liikuntaseuralle kilpailujärjestelyistä.
Paljon Onnea upeat menestyneet joukkueet sekä valmentajat.

Seuraavan kerran kilpaillaan tulevana perjantaina, kun Sarabit kisaavat Kisakalliossa Christmas Cupissa. Christmas Cup päättää Sarabien hienosti sujuneen kauden ja sen jälkeen keskitytään mm. joulunäytösohjelmien valmisteluun. Elise – Järvenpään syyskausi huipentuu upeaan ”Joulu ympäri maailmaa” -näytökseen Juholan koulussa 10.12.2017 klo 14. Tervetuloa!